Kvalsvoll Design AS Om Produkter & tjenester Lyd! Logo

ProdukterEnglish text EN Norsk tekst NO

Relaterte artikler:

F105
HøyttalerEn liten høyttaler med kontrollert spredning.

For de som vil ha noe lite og elegant, med skikkelig lyd, og aldri spiller høyt.

F105 ble til som en konsepthøyttaler, for å teste ut et nytt kabinettprinsipp. Akustiske porter på siden av kabinettet styrer spredningen, slik at det oppnås spredningskontroll helt ned i bassområdet.

Liten, frittstående med integrert stativ, basert på prisgunstige komponenter.

Bassen håndteres av separate subwoofere. Det gir fordeler både for mellomtonen og bassen, fordi delene kan plasseres optimalt i forhold til det frekvensområdet de dekker.

Et skikkelig delefilter sørger for å hente ut potensialet som bor i driverene og kabinettkonstruksjonen. Kontrollert respons også i tid er med på å gi høyttaleren veldig god holografi og 3-dimensjonalitet.

Et T6-Flat-A bassystem med integrert forsterker gjør F105 om til et aktivt høyttalersystem. En 2-kanals forsterkeren med DSP i subwooferdelen ordner deling og prosessering av lyden og driver både bassdelen og F105.Lyden

Behagelig, nøytralt og naturlig.

Den kontrollerte spredningen gjør at tonal balanse og frekvensrespons blir mindre påvirket av rom og plassering. Nedover i mellomtonen er det et fravær av resonanser og bokslyd som gir assosiasjoner til gode panelhøyttalere - elektrostater og magnestater.

Med gode akustiske omgivelser blir lydbildet 3-dimensjonalt med full dybde, og instrumenter fremstår som virkelige objekter med fysisk størrelse.

I forhold til de større høyttalerene så mangler det dynamikk og spenst, og de kan ikke spille skikkelig høyt. Men i mange tilfeller vil det aldri være behov for å spille høyt, og noen vil foretrekke den behagelige og mer avdempede transientgjengivelsen.Teknologi

Det spesielle med F105 er de akustiske portene på siden av kabinettet. Disse portene er akustisk dempet, og lyden fra disse sammen med lyden fra bassmembranen gir høyttaleren en spredning som er mer fokusert foran mot lytteren, over hele frekvensområdet ned mot bass.

LF-driveren har en eksepsjonelt lineær respons, helt uten resonanser og unoter. Den har klare begrensninger med hensyn til kapasitet og dynamikk, men innenfor sin komfortgrense lever den veldig god lyd.

Fordi bassen overlates til separate subwoofere, er det ikke nødvendig å presse bass-mellomtonedriveren langt ned i frekvens. Da kan høyttaleren designes for bedre ytelse i det viktige mellomtoneområdet, og løsningen med spredningskontroll med akustiske porter blir mulig.

HF-driveren har ganske god kapasitet for en dome. Et lite, kort horn samt diffraksjonsdemping på baffelen langs hornkanten forbedrer spredningen.

Delefilteret er ganske komplekst, faktisk den dyreste komponenten i høyttaleren bortsett fra kabinettet. Her ordnes deling av frekvensområdet mellom LF og HF driverene, slik at samlet frekvensrespons - både på aksen og spredning, blir rett. Samtidig som tidsdomene og fase er kontrollert - sjekk stepresponsen i spesifikasjonen. Kontroll på hva som skjer i tid er viktig for stereoperspektiv og plassering av instrumenter.

Kabinettkonstruksjonen er død og fri for resonanser. Den moderate størrelsen gjør det også enklere å unngå mekaniske resonanser og unoter.

Kabinettet er festet til stativet med 2 bolter. Den nederste av disse kan flyttes slik at vertikal vinkel kan justeres for forskjellig lytteavstand og lyttehøyde.Spesifikasjoner

Modell
F105
Type
Frittstående passiv høyttaler for musikk og underholdning i små og mellomstore rom, for bruk i stereo par, sammen med separat bassystem for gjengivelse av lave frekvenser.
Brukbart frekvensområde
120Hz - 20KHz
Følsomhet
85dB/1m/2.83V
Nominell impedans
8 ohm (Minimum 6.0 ohm @240hz)
Anbefalt forsterkereffekt
Opp til 100W (8 ohm)
Maksimal tilført effekt
40W AES / 60W (IEC 2685 18.1)
Lydtrykkskapasitet
Peak 105dB/1m
LF seksjon
5" driver i lite kabinett med dempede akustiske porter
HF seksjon
1" soft-dome med lite horn
Anbefalt lytteavstand
1.2m - 3.0m.
Vinkel tilt justering for vertikal lyttehøyde
2° - 6° - 10°
Dimensjoner (H/B/D)
800mm (gulv-til-topp)/160mm(kabinett baffelbredde)/80mm(kabinett dybde)
Stativ sokkel (B/D): 190mm x 190mm.
Frekvensrespons (på akse, 1m 4π)

Fasen er snudd innenfor -180°..+180°.
Frekvensrespons (0-45°-90°-135°-180° horisontal)

1/6 oktav glatting.
Steprespons

Pris og bestilling

Selv om disse produktene ikke lages lenger, er du velkommen til å kontakte oss, de kan fremdeles være tilgjengelig på bruktmarkedet, eller vi kan ha demovarer eller modeller som er lagret unna, som kan selges.
Prisene som er listet her viser pris per dato april 2021.

Prisliste

Del
Mengde
Pris i NOK valuta inkludert mva
Ex. mva
F105 Høyttalere
F105
1 enhet
F105 par
2 enheter
Support for kalibrering og systemkonfigurasjon
Inkludert


×