Gulvrefleksjon-fix

Gulvrefleksjon-fix med to små tillegg til interiøret

Puff klar for litt musikk

Ved måling på høyttalere har jeg brukt kasser, tepper og puter foran høyttalerene for å dempe den første golvrefleksjonen. Dette er anvendelig både for utendørs og innendørs målinger, og har i det minste en viss effekt på refleksjonen slik at målenøyaktigheten blir bedre i et slikt raskt oppsett.

Kanskje dette også kan brukes inne i et vanlig rom, og faktisk se bra ut og inngå som en naturlig del av interiøret.

I Den Moderate Kinoen er fronthøyttalerene trangt innklemt mellom mange ting, slik at refleksjoner som påvirker responsen er uunngåelig, spesielt i mellomtoneområdet. Golvrefleksjonen blir vanligvis ikke behandlet med akustisk demping, dette medfører også praktiske ulemper i de fleste tilfeller. Men i et rom som dette kan det være mer praktisk og hensiktsmessig å dempe golvrefleksjoner enn å prøve på demping og relokasjon av andre ting.

Initielle eksperimenter med kasser dekt med puter og pledd viser at dette er en god ide, frekvensresponsen viser en signifikant forbedring. Dette kan realiseres som en puff i moderat størrelse.

Frekvensrespons initiell testing – grå: tomt golv, cyan: kasse og puter

Den ferdige designen er en puff med mål 38x38x30cm, laget av med kjerne av vanlig møbelskumplast trekt med møbelstoff, og valgfritt pledd eller pute på toppen. Ser bra ut og integrerer fint som del av hele interiøret i rommet.

Skumplast-kjerne for akkurat rett akustisk absorpsjon

Ferdig puff

Plassert foran hver fronthøyttaler gir de en målbar forbedring av frekvensrespons og impulsrespons i mellomtonen. En plassering et sted rundt midten mellom høyttaler og lytteposisjon vil ofte virke bra. I dette rommet er det et bord i veien og de beste plasseringene er nokså nær høyttalerene.

Puff installert

Frekvensresponsen viser redusert peak 700Hz og dip ved 400Hz i mellomtonen

Filtrert IR ved 1000Hz viser også en forbedring

Group delay viser reduksjon av refleksjoner i mellomtoneområdet

Fullfrekvens IR viser ingen signifikant forbedring, ikke uventet, da høyttalerene har veldig kontrollert spredning ved høyere frekvenser