Kvålsvoll Design Audio Forum

EnglishEnglish text EN    NorskNorsk text NO
Please or Register to create posts and topics.

Feed: Nytt - oppdateringer

Nytt forum for lyd og Kvålsvoll Design produkter:
 
Du trenger ikke registrere for å lese.
 
Registrer deg, og få tilgang til å poste. Registrering må godkjennes manuelt, det kan derfor ta noe tid før du får tilgang.
 
Egen supportdel for kunder.
 
#hifi #stereo #kvalsvolldesign #hjemmekino #hometheater

Les om lytterommet Rom2 på forumet - hvordan det ble laget, hvorfor det ble gjort slik, hvordan det virker - og få tips til å bygge ditt eget "high-end" rom:

Kvålsvoll Design Audio Forum

Endring på forumet:

Tilgang til å lese er endret, slik at bare nyhetskategorien ("Fra oss") kan leses uten å være registrert. Prøver det slik, en stund, for å se hvordan det går.

Det vurderes hvordan tilgang til innhold skal bli i fremtiden. Skal det være åpent og gratis, slik som nå. Eller skal det begrenses til de som registrerer seg, og kan logge inn. Kanskje skal det koste noe å lese, alt har jo alltid vært gratis på internett, men det betyr ikke at det må være slik, det du må betale for verdsettes også mer.

Les om mediarommet "Den Moderate Kino", se hvordan akustikken er ordnet, og hvordan dette rommet med enklere akustikkfix er forskjellig lydmessig fra Rom2:

Kvålsvoll Design Audio Forum

#hifi #stereo #hjemmekino #hometheater #kvalsvolldesign

Artikkelen om F205 er klar - les om lyden og hvordan den ble til:

F205: Hvordan en liten høyttaler setter ny standard for lyd

F205 har fått en egen tråd på forumet:

F205 Høyttaleren på forumet

#F205 #hifi #stereo #kvalsvolldesign

Hvordan er et mulig å lage noe som er så mye bedre - når mange, mye større selskaper ikke klarer dette, det er jo i litt penger i lyd enda - ikke veldig mye, men litt er det - hva er det de store, etablerte merkene holder på med, hva gjør alle andre feil?

Svaret finner vi i en enkel observasjon: De er veldig opptatt av ledninger, og det sier oss at de er for dumme.

Lyd er komplisert og vanskelig. Gode resultater krever fokus på de rette tingene, og så må en kunne noe, være litt flink. Hvis en ikke er flink, så er det nok lurere å ha fokus på noe enkelt, noe som er veldig lett å lage rett. Slik sett, så er fokus på ledninger egentlig ganske lurt, hvis en er dum.

Les om hvordan F205 er en ny standard for lyd her:

F205: Hvordan en liten høyttaler setter ny standard for lyd

#F205 #hifi #stereo #kvalsvolldesign

2x T6018 står igjen klar for utlån, slik at du kan prøve ut skikkelig bass hjemme hos deg selv, og finne ut hva denne spesielle hornbassen er for noe.

De som prøver disse forteller om en bass som er forskjellig fra andre subwoofere, en helt spesiell lydkarakter, det er hornbass. De større modellene har nok mer av hornbasslyden, men så blir de også en del større og verre å flytte rundt på.

De må hentes her hos meg. Frakt er mulig, men det blir dyrt for deg som skal prøve, og det går vekk for mye tid. Disse er ikke så veldig store, slik at de går inn i en vanlig bil.

Hva er T6018 - det ser du på produktsiden:

T6018

#T6018 #hornbass #compacthornsubwoofer #hifi #stereo #kvalsvolldesign

2x V110 system tilgjengelig nå, dette er første versjon av V110, akkurat samme som jeg har stående i Rom2.

Hvis du vil høre på et slikt system, så er det bare å ta kontakt, så ordner vi en demo i Rom2.

Dette kan leveres på kort tid, jeg vil helst ha en lokal kunde, slik at jeg selv kan komme og kalibrere og sjekke at det blir helt optimalt.

V110 produktside:

V110 Compact Horn Subwoofer

#V110 #hornbass #compacthornsubwoofer #subwoofer #hifi #stereo #hjemmekino

I dag har fotografen ordnet bilder av Buurion og Guurion, dette ble flott. Flere bilder kommer, og artikkelen om forsterkerene blir oppdatert med nye bilder.

Guurion

Buurion og Guurion.

Guurion.

 

Begrepet "konsert hjemme i stua" har nå fått en ny betydning - skal du på konsert, så er alternativet å streame rett fra konsertlokalet.

Det blir jo ikke helt det samme, men LYDEN, den kan du få minst like bra. Nå har jeg startet en tråd om dette systemet - det er lite, elegant, med en lyd som du ikke kan forestille deg før du opplever det.

Det koster noen kroner, men sammenlignet med andre løsninger i toppsjiktet, så er det overkommelig for veldig mange.

https://www.kvalsvoll.com/blog/kvalsvoll-design-audio-forum/topic/f205-t6-flat-a-system/

Tråden blir sikkert oppdatert med mer informasjon, og det går an å spørre om ting der, slik at vi får til en slags dialog, og så får jeg litt input fra dere der ute.

F205 + T6-Flat-A System