Kvålsvoll Design Audio Forum

EnglishEnglish text EN    NorskNorsk text NO
Please or Register to create posts and topics.

F205: Den lille høyttaleren som setter ny standard for lyd

F205 ble til med målsetningen å lage kompromissløs lyd i en veldig liten innpakning. Resultatet ble så bra, at denne lille høyttaleren representerer et stort løft lydmessig, uavhengig av størrelse.

Artikkel om F205 er nå klar, om lyden og hvordan den ble til:

F205: Hvordan en liten høyttaler setter ny standard for lyd

F205 produktside:

F205 Høyttaler


English language product page:

https://www.kvalsvoll.com/Services/F205_en.htm


 

Tidal spilleliste for F205 i Rom2 - med mye av det som ble spilt for dere som har fått høre:

F205

 

Fin artikkel om F205. Kjenner meg igjen i beskrivelser av lyden fra høytaleren.

Har kikket litt på dette produktet: https://www.oktoresearch.com/dac8pro.htm#!/~/

Det kan passe bra om man ønsker seg F205 + T6 i passiv versjon. Om man har en PC med software for delefilter, evt også DSP, så bidrar dette dac8 PRO med alle dac-kanalene man trenger å ha felles klokke på, volumstyring med  for kanalene individuelt + master, display på fronten for volum, og en enkel fjernkontroll. Har også fått gode anmeldelser på audiosciencereview, og i Stereophile.

Sitat fra Andreas den 28/01/2021, 15:26

Har kikket litt på dette produktet: https://www.oktoresearch.com/dac8pro.htm#!/~/

Det kan passe bra om man ønsker seg F205 + T6 i passiv versjon. Om man har en PC med software for delefilter, evt også DSP, så bidrar dette dac8 PRO med alle dac-kanalene man trenger å ha felles klokke på, volumstyring med  for kanalene individuelt + master, display på fronten for volum, og en enkel fjernkontroll. Har også fått gode anmeldelser på audiosciencereview, og i Stereophile.

Denne ser veldig bra ut, med skikkelig volumkontroll og topp ytelse på signalbehandlingen. Den koster noen kroner, men sammenlignet med annet hifi så er det bargain. Selv om en ikke har behov for deling og mange kanaler ut, så kan denne brukes som vanlig dac og volumkontroll, og gir enda veldig mye for pengene.

Usikker på hvordan dsp fungerer, og hva slags funksjonlaitet som fins. For å kunne bruke den for deling mellom hovedht (F205) og bassystem så må den ha delay på hovedht.

Lyttet en del til F205 i mediarommet de siste dagene. De oppleves som bedre enn de gamle F1 - mer smooth, forsvinner i lydbildet, bedre dybde, bedre tilstedeværelse av både vokal og instrumenter.

Diskanten er spesiell - oppleves som smooth uten kanter, samtidig ultraoppløst.

Like bra som i Rom2 er det ikke, lydbildet er flatere, det er ikke samme holografiske presentasjon av instrumenter, mer løinn nedover i mellomtonen.

De kan spille vanvittig høyt, uten at det blir skarpt eller ubehagelig. En ting er kapasitet på papiret, det må også spille slik at denne kapasiteten kan brukes, og her leverer F205.

Det som er best er at lyden fungerer veldig bra også når jeg ligger og sløver på sofaen. Det går ikke an i Rom2, for der er det bare en pinnstol å sitte på.

Det er ikke publisert målinger med grafer for F205. Av forskjellige årsaker. Mulig det er dumt å ikke vise litt mer, så det kan nok bli mer detaljer i produktbeskrivelsen etter hvert.

Måling av frekvensrespons - både samlet og for hver enkelt del av høtttaleren, er en del av kvalitetskontrollen for en F205. Og så kontrolleres forvrengning. Disse målingene gjøres ganske enkelt og raskt i et vanlig rom, det gir mer enn god nok nøyaktighet til å kunne verifisere at en F205 virker som den skal.

Hvordan dette ser ut? Her er frekvensrespons målt 1m for to forskjellige F205 - som en ser, så er de like, de er flate, dette er en høyttaler som også "måler bra":

New base for the F205 - the standard version is a fixed base mounted with 4 bolts:

Alternative base with adjustable tilt is available:

I need this adjustable version on my black F205 in Room2, because the front of the speaker rest on the carpet, with the rear of the speaker going off the edge of this carpet onto the floor. With the adjustable rear support, it is now easy to place them and no need for additional pads under.

This new fixed base will now be standard on all new F205 deliveries, with the new adjustable base as an option.

The base of the F205 is there to provide a resonant-free connection onto the floor, give the speaker reasonable stability, and adjustment of tilt and height if necessary.

Adjustable tilt will in most cases not be necessary, so the new standard base is a solid, fixed unit bolted to the bottom of the speaker with 4 bolts.

The base in itself must be free of any resonances. This is achieved by letting the base couple solid to the bottom of the speaker across the whole length. Then the whole assembly with base on the bottom and speaker fixed on top rest on a relatively thin layer of quite soft neoprene and felt fabric. The felt fabric is there to enable easy placement of the speaker, as it can now be easily pushed on the floor, without destroying the neoprene isolating layer.

The adjustable optional version is in 2 parts - one fixed front section, and the adjustable rear section. Adjustment is done by turning the bolts on each side of this rear section.

Mounting the base: